Günlerce beklenen: İsrail, İran’a misilleme saldırısı düzenledi – Son Dakika Dünya Haberleri

İlk olarak Amerikan ABC News kanalının ABD’li bir yetkiliye dayanarak aktardığı İsrail’in İran saldırısı haberi, daha sonra CBS News ve CNN tarafından takipçilerine yayınlandı.

İsimsiz ABD’li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, İran’ın içindeki noktaları füzelerle vurdu.

Sadece İran’da değil, Suriye ve Irak’ta da bazı yerler hedef alındı.

ABD: İSRAİL GREVİ ÖNCEDEN FARK ETTİ

ABD ile İsrail arasında Refah operasyonuna ilişkin dün yapılan toplantıda İsrail’in, İran’ı 24 ila 48 saat içinde vuracağını ABD’ye bildirdiği iddia edildi.

CNN’e konuşan ABD’li yetkili, Biden yönetiminin İsrail’in “İran’a yönelik karşı saldırısına” yeşil ışık yakmadığını ve ABD’nin bölgede küresel bir çatışma istemediğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon söz konusu saldırıyı henüz doğrulamadı.

İSFAHAN’DA PATLAMA SESLERİ

İran medyası, İran hava kuvvetleri üssünün bulunduğu İsfahan vilayetinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin duyulduğunu duyurdu.

Devlet televizyonu haberinde, “Haber kaynakları İsfahan vilayetinde nispeten şiddetli bir patlamanın duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağı henüz açıklanmadı.” ifadelerine yer verildi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı, yerel kaynaklara dayandırarak, İsfahan’ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlama duyulduğunu bildirdi.

Bu seslerin nedeninin henüz bilinmediğini belirten Fars, Kehcavaristan şehrinin İsfahan Havalimanı ve 8’inci Hava Üssü yakınında yer aldığını söyledi.

İRAN’DA TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU

İran devlet televizyonu, İsfahan kentindeki nükleer tesislerin vurulmadığını veya nükleer tesislerin hedef alınmadığını bildirdi. İran’ın diğer şehirlerine saldırı olup olmadığı henüz belli değil.

Ancak İran’a tüm uçuşlar durduruldu.

İSRAİL ORDUSU: KUZEY İSRAİL’DE SİRENLER ÇALIYOR

İsrail’in İran’a misilleme saldırısının ardından İsrail ordusu bir açıklama yayınladı.

İsrail ordusu, İsrail’in kuzeyinde sirenlerin çaldığını duyurdu.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, 1 Nisan’da Şam’daki İran Konsolosluğu binasına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda İran Devrim Muhafızları’ndan 2’si general olmak üzere toplam 7 İranlı yetkili hayatını kaybetti.

İran, İsrail konsolosluğuna yapılan saldırının kendi topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misilleme yapacağını açıklamıştı. İsrail, İran’ın saldırısına karşılık vereceğini açıklamıştı.

İran, 13 Nisan’da yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik füze ve seyir füzeleriyle İsrail’e saldırı başlattı.

İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleriyle önlendiğini ancak bir füzenin güneydeki askeri üsse isabet ettiğini açıkladı.

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına “açık ve etkili” yanıt verme kararı aldığını söyledi.

Ancak İran, İsrail’in olası bir saldırısına “hızlı”, “daha güçlü” ve “daha kapsamlı” yanıt vereceğini açıkladı.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber