90 milyon TL'lik benzin istasyonu soygunu! – Türkiye'den son dakika haberleri

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin Büyükçekmece'de bir akaryakıt istasyonunda çalıştıklarını tespit etti; Sahte akaryakıt kuponlarını satın alan firmaların kendilerine gider kalemi olarak göstererek vergi kaçırdıkları, yüzde komisyon şeklinde haksız kazanç karşılığında servis, ulaşım ve şirket araçları için sahte akaryakıt kuponu üretip sattıkları iddia edildi. Şüphelilerin, sahte özel belge olan makbuzları evlerine yerleştirilen özel makine ve mekanizmalar sayesinde üretip üzerinde çalışmaya başladıklarını ifade etti.

''VERGİ KAÇAKÇILIĞI TESPİT EDİLDİ''

Soruşturmada şüphelilerin, akaryakıt istasyonlarında edindikleri bilgi ve tecrübeler sayesinde, fiş yazdırma cihazları ve dijital materyaller aracılığıyla birçok firmaya yüksek tutarlarda sahte fatura düzenleyerek, birçok firmanın vergi kaçakçılığına yol açtığı ve bizzat vergi kaçakçılığına yol açtığı ortaya çıktı. Bu düzensiz eylemler nedeniyle vergi kaçakçılığı. Yüzde oranlarında menfaat sağlayarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Toplam kârın ise 90 milyon lira olduğu belirlendi.

Şüphelilerin “benzin istasyonlarında yürüttükleri uzun çalışmalar sayesinde bir ağ oluşturdukları, bu sayede konu hakkında bilgi ve tecrübe edindikleri, teknik olarak kendilerini geliştirdikleri ve kesilen naylon faturalardan ve vergi kaçakçılığından yüzde 1 komisyon aldıkları” öğrenildi. sebep oldular.”

Büyükçekmece ve Esenyurt'ta 3 farklı adrese yapılan baskında, bunlara bağlı 6 yazıcı ve bilgisayar, yaklaşık 18 milyon 500 bin lira değerinde 6 bin 200 sahte makbuz ve 400 rulo basılmamış makbuz ele geçirildi.

Üç kişi durdurularak gözaltına alındı.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber