Juventuslu futbolcu Alisha Lehmann'dan iğrenç sözler! ''Benden 100 kat daha fazla kazanıyor'' İtalya Serie A

Juventus kadın futbol takımında oynayan Alisha Lehmann, erkek ve kadın futbolu arasındaki ücret dengesizliğine karşı konuştu.

La Gazzetta dello Sport'a röportaj veren Alisha Lehmann, kadın ve erkek futbolu arasındaki ücret eşitsizliğine sert tepki gösterdi. İsviçreli oyuncu, kendisi gibi futbolcu olan erkek arkadaşı Douglas Luiz aracılığıyla bu sorunun örneğini verdi.

“YÜZLERCE KAT DAHA FAZLA KAZANIN”

“Douglas Luiz ile aynı işi yapıyorum, aynı kulüpte oynuyorum ama 100 kat daha az kazanıyorum. Bu adil değil. Bu beni etkileyen bir şey çünkü ben bir kadınım.”

''HİÇ BİR ZAMAN AYNI OLMAYACAK''

Ekran_1

“Bu bende de yankı uyandıran bir şey çünkü ben bir kadınım. Açıkçası bulunduğumuz yolda daha gidecek çok yolumuz var çünkü hiçbir zaman eşit ücret olmayabilir. Değişim yaratmak için çok güçlü bir irade gerekecek.” bu yönde.”

KADIN FUTBOLUNA YÖNELİK ELEŞTİRİLERE TEPKİ VERDİ

190319009-alisha-lehmann-juventus-2

“Birisi bana bu tür sözlerle geldiğinde 'Hiç oyun izlemedin mi?' diyor. “Muhtemelen hayır, çünkü bir kadın futbol maçını izlediğinizde ne kadar güzel ve heyecan verici olduğunu anlıyorsunuz.”

ÖZEL HAYATINI DA BELİRTTİ

leicester-city-v-aston-villa-barclays-süper-lig-kadınlar-alisha-lehmann

“Ben bir yıldız gibi yaşamıyorum, herkes gibi yaşıyorum. İnsanlar seni sosyal medyada görünce farklı bir hayat yaşadığını sanıyorlar ama durum böyle değil. Normal bir hayat yaşıyorum. Eve geliyorum, yemek yapıyorum, Herkes gibi yaşıyorsun elbette, insanların seni sokakta tanıması çok güzel.”

NE KADAR MAAŞ ALIYORLAR?

Ekran görüntüsü_2

Alisha Lehmann, yaz transfer döneminde erkek arkadaşı Douglas Luiz ile Aston Villa'dan Juventus'a taşındı.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre Douglas Luiz'in Juventus'tan haftada 100 bin £ civarında kazandığı iddia ediliyor. Alisha Lehmann'ın İtalyan ekibinden yıllık gelirinin 200 bin £ olduğu iddia edildi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber