Galatasaray logosunu dünyada eşsiz buldu! Şimdi satışa çıkardılar… Galatasaray

Tatvan ilçesinde yaşayan fanatik Galatasaray taraftarı Serhan Karataş, kendisi gibi fanatik bir Galatasaray taraftarı olan oğlunun doğum günü için bir antikacıdan pirinç Galatasaray logolu mektup açacağı satın aldı. Satın aldığı mektup açacağını dikkatle inceleyen Karataş, bunun Galatasaray’ın 1923-1928 yılları arasında tasarlanan ilk logosu olduğunu ve üzerinde Osmanlıca “Yadigarı” yazdığını fark etti. Araştırması sırasında bu nadide nesnenin dünyada eşi benzeri olmadığını öğrendi. Özenle sakladığı mektup açacağını açık artırmada satmayı düşünen Karataş, “Yadigarı” isimli mektup açacağının Ali Sami Yen’e verildiğini veya kulübün başka birine verdiğini hayal ettiğini söyledi.

SERHAN KARATAŞ: “Çok kıymetli ve önemli bir obje olduğunu düşünüyorum”

Galatasaray’ın ilk logosunun yer aldığı pirinç zarf açacağını özenle koruduğunu belirten Karataş, şöyle konuştu: “Bu ürünü Galatasaray’ın U13 takımında oynayan oğlum için aldım. Bu nesnenin bambaşka bir şey olduğunu gördüm. Ben Galatasaray hikâyesini bir mektup açacağından daha fazlası olarak gördüm. Zarf açacağına baktığınızda 1923-1928 yılları arasında birine hediye olarak yapıldığını düşünüyoruz. Bu eşyanın Galatasaray müzesinde veya koleksiyonerlerinde bulunması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten kıymetli ve önemli bir obje olduğunu düşünüyorum. Mektup açacağını bir antikacıdan satın aldım ve uzun aramalarda bu kadar güzel ve nadide bir eşya bulamadım. Yetkililerin bu nesneyi koruyacağını ve sahip çıkacağını umuyorum” dedi.
Açık artırmada satmak istediğini söyleyen fanatik Galatasaray taraftarı Serhan Karataş, şunları söyledi: “Zarf açıcıyı sadece benim değil tüm dünyanın görmesini istiyorum. Bu vesileyle Galatasaray yönetiminin ve değerli koleksiyonerlerin bu objeye sahip çıkmasını bekliyorum. Umarım bu eseri daha belirgin yerlerde görürüz, böylece herkes görebilir. Galatasaray logolu mektup açacağı benim için paha biçilemez manevi değere sahip. Galatasaray tarihini yansıtması nedeniyle Galatasaray taraftarları için de aynı derecede önem taşıyor. Artık karşımızda 1923’ten beri var olan ve 100 yıldır Galatasaray’ın her anına tanıklık etmiş bir mektup açacağı görüyoruz” dedi.

ÜMİT AKCAN: “DUYGUSAL ANLAR YAŞADIK”

8db0b585-a78d-45ff-884a-81983d64986c

Galatasaray’ın ilk logosunun yer aldığı ‘Yadigar’ isimli zarf açıcının Ali Sami Yen’e ait olduğunu tahmin ettiğini söyleyen UltrAslan Grup temsilcisi Tatvan Ümit Akcan, şunları söyledi: “Bugün çok ilginç bir olayla karşılaştık. Serhan Bey bize gerçekten paha biçilemez bir obje gösterdi. Bunun büyük ihtimalle Galatasaray’ın kurucusu merhum Ali Sami Yen’in mektup açarken kullandığı nesne olduğunu düşünüyoruz. İlk Galatasaray logosunu çıplak gözle gördüğümüzde elbette heyecanlı anlar yaşadık. Bu nesneyi ilk kez gördüm ve dünyada eşi benzeri yok diye düşünüyorum. “Önümüzdeki süreçte Galatasaray yönetimiyle temasa geçerek bu objenin kulübümüze kazandırılması için görüşmelere başlayacağız” dedi.

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Şansal Büyüka'nın açıklamaları Türk futbolunu şok edecek!Şansal Büyüka’nın açıklamaları Türk futbolunu şok edecek!
Euro Club Index internet sitesi Süper Lig'in şampiyonu olacak takımı açıkladı!Euro Club Index internet sitesi Süper Lig’in şampiyonu olacak takımı açıkladı!
Galatasaray maçı öncesinde beni korkuttu!  ''Biz kazanacağız''Galatasaray maçı öncesinde beni korkuttu! ”Biz kazanacağız”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber