Kuruluş: Bizi arayanlar deprem dönüşümü yaparak bulacaklar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) AK Parti belediye başkan adayı Murat Kurum, Haber Global televizyonunun canlı yayınında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Seçim çalışmalarının nasıl gittiğine ilişkin soruyu yanıtlayan Kurum, İstanbul’da yorgunluk ve bıkkınlık hissi oluştuğunu, insanların yağmur nedeniyle 3 saat boyunca yolda mahsur kaldığını söyledi.

Enstitü, öğrencinin evinde verilen sahur yemeğini hatırlattıktan sonra sahur yemeğine katılan öğrencilerden birini lehte oy kullanmaya ikna ettiğini söyledi.

Yerel seçimlerin hizmet tercihi olduğunu vurgulayan Kurum, şöyle konuştu: “İnsanlar yoruldu, yoruldu. Tahmin edersiniz ki eviniz, çocuklarınız bekliyor, evinize gideceksiniz ama gidemezsiniz. Nasıl olur böyle bir şey?” “Metro ve metrobüs kuyruklarını, duraklarını her gün takip ediyoruz. Bunu çok net söylüyorum, bırakın 5 yıl daha aday olmak şöyle dursun, hemen istifa etsin. İstifa etsin, çok net söylüyorum.” Öyle bir duruma düşeceğim ki, orada bir dakika bile oturmayacağım. Ben 5 yıl çok çalışacağım, sonra metrobüste insanlar bu çileyi çekecek. Bu olamaz. “dedi.

İmamoğlu’nun “650 bin konut yapılmamalı” açıklamasını talihsizlik olarak değerlendiren Kurum, şunları kaydetti: “Bu şehrin belediye başkanı iseniz, bu şehri yöneten belediye başkanı iseniz bu sorunlara çözüm bulmak zorundasınız, bu sorunlara çözüm bulmak zorundasınız. Bu iradeyi ortaya koyun.” dedi.

Kurum, pazar akşamı ev sahipliği yaptığı programda Gazze ile ilgili soru sormak isteyen bir gencin sorusuna yanıt verdi ancak programın formatına uymadığı için başka bir soruya kaydırıldı:

“Maalesef eleştirecek konu bulamadıkları için ‘Farklı yerlerin algısını değiştirmek için elimizden gelen her şey’ işi oldu. 5 yıldır yapılanın aynısı. Bizim kızlardan biriydi. Gazze ile ilgili bir soru soracağım. Çocuklardan biri onu oraya götürdü. Mehmet Akif Bey de söze girdi: “Bu programın içeriği öyle değil.” Mehmet Akif Bey’in Gazze konusundaki hassasiyetini hepimiz biliyoruz. Gazze’ye giden, Gazze’deki kardeşlerimizin acısını paylaşan, tüm dünyaya duyuran, belki de orada canı pahasına savaşan, bir gazeteci olarak başarıyla mücadele eden bizimkiler, öyle amansız bir müdahale, öyle bir müdahale gerçekleştirdiler ki… Mehmet Akif Bey’e, programa da televizyona da aynı merkezden, aynı anlayışla saldırı düzenlendi.Bu saldırılardan haberim olmasa da kızın sorusuna hem merak ettim hem de üzüldüm, sonra aradık. . “Onunla konuştuk. Sorusunu sordu, ben de cevapladım.”


“Bugün ne oldu da tarih yazan kazı çalışmanızın ‘başlangıç ​​töreni’ni düzenlemek için aceleyle yola çıktınız?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Metro İnşaatı Başlangıç ​​Töreni”ni değerlendiren Kurum, şöyle devam etti:

“Şu anda kafaları çok karışık. Ne yapacaklarını bilmiyorlar, korkuyorlar. Bu kadar parayı kendi gelecekleri için harcadılar, genel başkanlarını oradan atadılar, delegeleri organize ettiler. İstanbul’un kaynaklarını ve yönetimini dağıttılar. her yerde” diyerek bunu kendi çıkarları için kâr olarak görüyorlar. Kendilerini nasıl anlıyorlar? İttifak yaptığını kimsenin bilmediği her türlü eylem var. O yüzden bu kadar endişeliler çünkü 31 Mart’ta birileri eşbaşkanlığı kaybedecek, birileri sevemediği, sahip çıkamadığı İstanbul’u kaybedecek, biz de onu süresiz tatile göndereceğiz. Gidecek o kadar çok insan var ki. Sevdiği tatili yaşayacak. Onu sevdiği ve yapmak istediği aktivitelerle baş başa bırakacağız. Burada ne yapacağını bilemediği için kazı yaparak tarih yazdığı Sancaktepe Metro Hattı’na “başlangıç ​​töreni” mi diyorsunuz yoksa başka bir şey mi? Adının ne olduğunu bilmiyorum ama işini yapmadığı ve henüz yapmak istediğine dair hiçbir işaret göstermediği bir dönemde gelip yılbaşı töreni düzenliyor. Ne oldu? Bugün kazılarla tarih yazacak çalışmanız için bir “başlangıç ​​töreni” düzenlemeye koşuyorsunuz. Araba nerede? Gelin o kazıyı kaldırın. Atıklara bakar mısın? Madem bunu yapacaktınız, neden kazıyı terk ettiniz? 4 yıldır neden bunu yapmadınız? Hattın inşaatı zaten devam ediyor, ihalesi var, projesi var, kredisi var. Dokunmazsanız iş yine de hallolur.”


“Atığı bitti” diyerek boşa tabelalara 350 milyon lira harcadı

İmamoğlu’nun “İsrafa son verdik” sözlerine değinen Kurum, şunları söyledi: “İki günlük konserin maliyeti 550 milyon. İsrafı bitirdik diyerek israf ettiği tabelalara 350 milyon lira harcadı, ikisi de boş. 900 milyon değerinde. 900 milyonla bugün Tuzla’da otobüs bekleyen Tuzla halkının derdini çözersiniz. Kartal’da “Uğur Mumcu Mahallemizde bekleyen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilirdiniz. Arnavutköy’deki otobüs hatlarını iptal ettiniz, otobüslerin yerini alabilirdiniz. O metrobüs hatlarında yananların yerine yenilerini alabilirdiniz.” dedi.

Kurum, İmamoğlu’nun 11 şehir restoranını adeta bir dahi gibi tanımladığını belirterek, şöyle konuştu: “Fatih belediyemizde 16 sosyal yapı var, Pendik belediyemizde 11, Ümraniye’de 15 sosyal yapı var. Bizim olsa 2 günde açardım. Tekrar ediyorum, 2 gün içinde. Bizimki.” Kadir Ağabey döneminde ramazanda 500 bin kişiye, yılda 1,5 milyon kişiye bedava yemek veriliyordu. Artık ücretli yemekten sanki “Bu bir yeterliliktir. Biz daha fazlasını yapacak iradeye sahibiz. Biz vatandaşımızın ihtiyacı olan her şeye koşan bir anlayışız. Yani. Biz bedava yemek dağıttığımız yerden sizi dönüştürdünüz” gibi konuşuyorlar. ücretli gıda dağıtımına dönüştürdü. Sanki bir beceriymiş gibi anlatıyorsunuz.” dedi.

Okullarda sadece süt dağıtmakla kalmayıp tüm öğrencilere yemek de dağıtacaklarını belirten Kurum, mevcut İBB yönetiminin tek icraatının tartışma ve algı olduğunu söyledi.


“Atıkları tek tek çözeceğiz”

Kurum, sahurda öğrenci evinde yapılan menemenlerin saldırıya uğrayıp uğramadığını İstanbul’un gündemine koymanın yetersiz olduğunu belirterek, “Bizim öyle sihirli güçlerimiz var ki. Hadi böyle hokus pokus yapalım” dedi. malum menemen hazır. O yüzden korktuklarının, korkmaya devam ettiklerinin göstergesi bunlar.” “31 Mart akşamı Saraçhane’ye geleceğiz. Bu israfın ve yaptıklarının hesabını tek tek soracağız.” dedi.

Gençlere yönelik gerçekleştirecekleri projeleri anlatan Kurum, sanat ve spor alanında uluslararası faaliyetlerde bulunacaklarını belirtti.

İmamoğlu’nun ev hanımlarının AK Parti’ye oy oranının yüksek olduğuna ilişkin sözlerine ilişkin Kurum, şunları söyledi:

“Hayatlarını bu şekilde milleti bölmekle geçirdiler. Yani şimdi siyasi tercihlerinden dolayı ev kadınlarımızı ayırıyorlar. Onlara kadın olarak değer vermiyorlar, anlıyor musunuz? Yani annelerimizi görüyoruz. , ev hanımlarımız, her bir vatandaşımız eşittir, yani biz kimseye ayrımcılık yapmadık, ayrımcılık yapmadık, bu nedir, peki bakış açısı, bu bakış açısı CHP zihniyetinin tezahürü, yansımasıdır. Aynı anlayış devam ediyor, ne yaparsanız yapın değişmiyor. O halde gelin ev hanımı kardeşime siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapın. Biraz bekleyin, hesaplarınıza sabırlı olun, bakın ev hanımları da çok iyi oy verecek. “Vatansever dostlarımız, gençlerimize en yüksek oyu veren dostlarımız sandıkta onlara gerekli cevabı verecektir.”


“Bizi arayan deprem dönüşümü yaparak bulur”

İBB yönetiminin 5 yılda 5 bin konutu dönüştüremeyeceğini ancak 650 bin konutu dönüştürmeye kararlı olduğunu belirten Kurum, depremden etkilenen 11 ilde çalışma yaparken vatandaşların görüş ve fikirlerini aldıklarını ifade etti. Tüm bilim insanları, “Risklere Karşı Ulusal Kalkan” projesi kapsamında deprem bölgesinde 3 ayda 180 konut inşa edildiğini ve bin konutun inşaatına başladıklarını anlattı.

Bilim adamlarının “İstanbul deprem şehridir” dediğini hatırlatan kurum, “Burada depremle mücadele etmemiz gerekiyor. Bu ülkenin beka meselesidir.” Dedi.

Bakanlığı döneminde 173 bin konut inşa ettiğini hatırlatan Kurum, İstanbul’da da 81 ilde olduğu gibi aynı sonucun alınacağını kaydederek, “Bu bilinçle İstanbul’da 650 bin konut yapacağız. Yapmayacağız.” senin gibi yarı zamanlı bir belediye başkanı olmak. Geleceğiz, İstanbul’un sorunlarıyla ilgileneceğiz, bu riski alacağız.” “Bunu ortadan kaldıracağız ve işin amacına uygun tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız, üreteceğiz.” .

Dedikodudan yana olmayacaklarını vurgulayan Kurum, şöyle konuştu: “Bizi arayanlar bizi deprem dönüşümü yaparken bulacaklar. Metro şantiyelerinde yeraltında çalışırken bulacaklar. Kentsel dönüşüm sorunlarını çözerken bulacaklar.” dedi.

Kurum, inşa edecekleri 100 bin kiralık konutla kira fiyatlarını düşüreceklerini vurguladı.

İstanbul’daki sokak hayvanları hakkında da konuşan Kurum, şunları söyledi: “Öncelikle bu sorunu kontrol altında tutmamız gerekiyor. 39 ilçemizde sahipsiz hayvanlarımız için hayvan bakım merkezleri kuracağız. Sokak hayvanlarımızı da bu hayvan barınaklarına götüreceğiz. Hem Anadolu hem de Avrupa yakasındaki bakım merkezlerine, “Barınaklarda bakım, tedavi ve kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştireceğiz. Bu korkuyu ortadan kaldıracağız.” değerlendirmesini yaptı.


“Hiç bu kadar çok otobüsün yandığını gördünüz mü?”

İmamoğlu’nun, “İETT otobüslerinde arıza sayısında inanılmaz bir azalma gördük. İETT otobüsleri arıza yapıyor ama arıza yapmayan araç yok” açıklamasını hatırlatan kurum, şunları kaydetti:

“Her şeyi normalleştirmeye çalışıyorlar, onların bakış açısı bu, 2019’da bu İETT otobüsleri vardı. Daha az otobüs vardı ama bu kadar arıza yoktu. Bu kadar çok otobüsün alevler içinde olduğu, metrobüsle böyle bir çileyle karşılaştınız mı?” kuyruklar, metro durakları ama şu anki durumda görüyoruz, yaşıyoruz, neden, şimdi bakarsak bakım ihalesini yandaşlarına vermek için ihale düzenliyor, veriyor onlara, var yetkin ekip yok “Gerçek işi ben yapıyorum. Bundan sonra otobüs yanacak, metrobüs de yanacak. Belediye personelinin yarısını değiştirirseniz işi anlamayan insanlar olur. “İnsanları içeri alırsanız her şey olabilir.”

Cumhur İttifakı adayı olarak MHP ve BBP’nin desteğini aldığını kaydeden Kurum, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye de iyi dileklerini ileterek, “Uyum ve uyum içerisinde çalışıyoruz. Asıl kaygımız İstanbul, kaygımız” dedi. İstanbul’un sorunlarının çözümüdür. Bu Birlik, çıkar birliği değildir. Yani burada bu işi paylaşacak, bu ilişkiyi menfaate dayalı kuracak bir birlik olmadığını gördünüz mü? Bu en kıymetli ve en kıymetlisidir. Kıymetli şey 15 Temmuz’da meydanlarda canlar, şehitler feda edilerek kurulan bir birliktir.

Seçim sürecinde eşi başta olmak üzere tüm aile bireylerinin desteğini aldığını anlatan Kurum, Cumhur İttifakı adayı olarak MHP ve BBP ile uyum içinde çalıştıklarını söyledi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber